26 august, 2019

Montarea si rolul filtrului magnetic in instalatia de incalzire

Majoritatea sistemelor de încălzire centrală cu apă caldă se confruntă cu acumularea depunerilor de noroi/magnetită.

Aceste depuneri sunt de obicei un amestec de oxizi de fier negri, depuneri de calcar din apă, nisip, reziduuri de sudură, fulgi din metale neferoase, particule de vopsea și alte materiale nedorite. 

Dacă acestea sunt lăsate să circule în apa din sistem, aceste reziduuri pot cauza uzura și cedarea prematură a pompelor și supapelor sau se pot depune cauzând blocaje și distrugând echilibrul sistemului, ducând la pierderea eficienței.

Cu ajutorul acestui filtru se înlătură toate tipurile de reziduuri asociate în general cu sistemele de încălzire centrală cu lichid, ajutând la păstrarea funcționării și eficienței optime a sistemului odată ce procesul de spălare și inhibare este realizat. 

Reziduurile colectate pot fi evacuate prin simpla spălare prin coborârea suportului magnetului extern și deschiderea supapei de drenare aflate la baza unității. Camera de colectare interioară poate fi detașată ușor pentru întreținerea completă prin curățare.

Filtrul magnetic se montează în componenta instalației de încălzire , pe returul instalației, cu robineți de izolare în ambele părți  pentru a facilita demontarea/curățarea acestuia.

Această operațiune se poate face și în instalațiile vechi, care nu au fost dotate cu acest tip de filtru, prin modificarea țevii de retur .

Pentru un randament cât mai mare se recomandă spălarea instalației în prealabil și introducerea unui inhibitor de coroziune,

< Inapoi la Articole