5 noiembrie, 2018

Ariston Comfort Challenge

Ariston Comfort Challenge, campania globală prin care Ariston a dus confortul în cel mai inconfortabil loc de pe Pământ

„Nicio provocare nu este prea mare pentru a face lumea un loc mai confortabil” este premisa pe care a mizat Ariston Thermo, unul dintre liderii mondiali pe piața de echipamente de încălzire și producere a apei calde menajere, în demararea campaniei Ariston Comfort Challenge. Conceptul reprezintă un proiect spectaculos de comunicare, desfășurat la nivel mondial, ce implică o aventură unică prin condițiile extreme ale Groenlandei.

Proiectul Ariston Comfort Challenge prezintă călătoria plină de aventuri a trei instalatori Ariston -  ce provin din Italia, China și Rusia -  până în insula Disko, o zonă acoperită de gheață din nordul Cercului Arctic. Instalatorii, aleși printr-un proces atent de selecție la nivel global, au plecat în misiune cu scopul de a ajuta echipa de cercetători a Universității din Copenhaga, care studiază în Groenlanda schimbările climatice, să aibă o bază stabilă. Locuința trebuie să le permită desfășurarea cercetării propriu-zise și să asigure, totodată, necesarul de confort traiului zilnic, la adăpost de condițiile meteorologice extreme. Astfel s-au pus bazele casei Ariston, denumită „Ariston Comfort Zone”, încălzită de centrala de top a brandului, Alteas One.

Misiunea Ariston Comfort Challenge a însumat un efort substanțial din partea unei echipe imense ce a coordonat și supervizat întreaga desfășurare de forțe, care a insemnat:

  • 18 luni, timp de implementare – în care au avut loc transportul și instalarea casei modulare și a centralei termice  Alteas One
  • 4 luni de explorări și cercetări  dincolo de Cercul Polar Arctic.
  • 60 de planificări diferite ale proiectului, revizuite periodic în conformitate cu schimbările meteorologice neprevăzute și cu orice fel de neajunsuri, precum: 20 de avioane nu au putut decola, acumulându-se peste 200 de ore de întârziere din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile
  • 2 luni au fost necesare pentru kitul de asamblare „Ariston Comfort Zone” să ajungă la destinație împreună cu toate materialele necesare pentru construcție. O călătorie aproape imposibilă, care a implicat 2 camioane, 3 spărgătoare de gheață și 1 barcă de pescuit arctică.

Sosirea la destinație a reprezentat o primă provocare: pentru a supraviețui în insula Disko, unde temperaturile variază între minus -19 ° și -40 °Celsius, fiecare membru al echipei Ariston a primit echipamente corespunzătoare pentru a face față condițiilor meteo (costume termice, jachete, încălțări adecvate, mănuși termice, etc). De asemenea, circa 100 dintre cei 700 de locuitori ai orașului învecinat, Qeqertarsuaq, au venit să ajute echipa în această misiune.  

Care este rezultatul final? O contribuție neprețuită atât pentru comunitatea științifică, cât și pentru întreaga omenire: un nou adăpost încălzit pentru echipa de cercetare a Universității din Copenhaga, care acum își poate extinde studiile în locuri neatinse până în prezent. 

O casă protejată și sigură, încălzită și prevăzută cu apă caldă menajeră pentru un confort maxim, chiar și în timpul iernilor polare, nu ar fi fost posibilă fără Ariston Alteas One. Centrala în condensare, care beneficiază de o tehnologie de înaltă eficiență energetică, reprezintă „inima” casei. Echipamentul asigură cele mai bune performanțe cu emisii foarte reduse, ceea ce creează o experiență durabilă, caldă, inteligent conectată și eficientă, menită să ofere un confort deplin, chiar și în cele mai dificile ierni ale Groenlandei.

Aventura a fost filmată în întregime și este prezentată publicului sub forma unei mini-serii de documentare online prin intermediul platformei oficiale https://www.aristoncomfortchallenge.com/. Documentarul, format din șase episoade, va prezenta povestea celor trei instalatori eroi și călătoria lor plină de peripeții în finalizarea provocării. Filmarea nu va arăta doar aventurile acestora, ci și viața oamenilor și cultura celor care trăiesc în peisajele înghețate ale Groenlandei.

< Inapoi la Articole